Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Lieveheersbeestjes In Huis

Lieveheersbeestjes in huis

Wat zijn lieveheersbeestjes?

Lieveheersbeestjes behoren tot de familie van kevers, die bekend staan om hun rode of oranje schilden met zwarte stippen. Ze zijn kleine insecten, meestal tussen de 5 en 10 mm lang. Lieveheersbeestjes zijn nuttige insecten die zich voornamelijk voeden met bladluizen en andere kleine ongewervelde dieren. Ze zijn daarom een welkome gast in tuinen en op landbouwgronden.

Lieveheersbeestjes in huis

In de herfst zoeken lieveheersbeestjes vaak beschutting tegen de kou en wind. Ze kunnen zich in spleten en kieren van huizen verstoppen, zoals onder dakranden, in zolders en kruipruimtes. Ook kunnen ze in groepen bij elkaar kruipen bij ramen of deuren. Hoewel lieveheersbeestjes over het algemeen geen schade aanrichten in huis, kunnen ze soms een hinderlijke overlast veroorzaken.

Voordelen en nadelen van lieveheersbeestjes in huis

Voordelen: * Helpen bij de bestrijding van bladluizen en andere plaaginsecten in huis en tuin. * Zijn over het algemeen onschadelijk voor mensen en huisdieren. * Kunnen een decoratieve toevoeging zijn aan het huis. Nadelen: * Kunnen een onaangename geur afscheiden als ze zich bedreigd voelen. * Kunnen vlekken maken op meubels en andere oppervlakken. * Kunnen grote aantallen bijeen zijn, wat als vervelend kan worden ervaren.

Hoe lieveheersbeestjes verwijderen uit huis

Als u lieverheersbeestjes uit huis wilt verwijderen, zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen: * Identificatie: Controleer waar de lieveheersbeestjes zich verzamelen. Zoek naar kieren, spleten of openingen in het huis waar ze kunnen binnendringen. * Dicht openingen: Gebruik kit of tochtstrips om kieren en spleten in het huis te dichten, zodat lieveheersbeestjes er niet meer binnen kunnen komen. * Stofzuigen: Stofzuig lieveheersbeestjes op of gebruik een bezem om ze samen te vegen. * Uitzetten: Vang lieveheersbeestjes in een glas of plastic bak en zet ze buiten vrij. * Gebruik van natuurlijke afweermiddelen: Bepaalde geuren, zoals pepermunt, lavendel en kruidnagel, kunnen lieveheersbeestjes afstoten. Plaats deze geuren in zakjes of diffusers rond het huis.

Conclusie

Lieveheersbeestjes zijn nuttige insecten die soms in huis kunnen overwinteren. Hoewel ze over het algemeen geen schade aanrichten, kunnen ze een overlast veroorzaken als ze in grote aantallen aanwezig zijn. Door de juiste stappen te ondernemen, kunt u lieveheersbeestjes verwijderen uit huis zonder ze te schaden.



Lieveheersbeestjes In Huis

Comments